Vyplatí se robotizace
Půjčky

Vyplatí se robotizace? Ano. Roboti nejí ani neodpočívají

Nedostatek pracovníků na trhu je stále aktuální problém, který stále nemá kloudného řešení. Zatím se vidí řešení jen v tom, že se začnou lákat lidé ze zahraničí, kteří budou ochotni pracovat za méně peněz dlouhé hodiny. V současné době se do České republiky lákají především Francouzi, pro které je však nabízená finanční odměna směšná. Bohužel si jen málokterý Francouz uvědomuje, že Česká republika je mnohem levnější než Francie. Některé firmy však stále pátrají zejména na našem území, bohužel marně. Odborníci se proto rozhodly firmám poradit, a sice by měly investovat do robotů.

Robotizace je něco, o čem jsme věděli, že to přijde. Nikdo však nepředpokládal, že roboti se dostanou do firem tak rychle. Bohužel robotizace je dnes jednou z možností, jak se vyhnout krachu společnosti, který je bohužel na programu dne, pokud se neseženou pracovníci.

Roboti jsou v současné době tabu pro mnohé společnosti, ostatně existují společnosti, které si je mohou dovolit. Pokud by se firmy, které si mohou roboty dovolit, rozhodly do nich investovat, sice by musely propustit celou řadu zaměstnanců a musely by si ponechat jen některé, kteří by roboty spravovali, pro jiné firmy by se však zaměstnanci uvolnili a najednou by byla jen na chvíli a jen pro některé firmy krize zažehnána.

Roboti už mají personální agenturu

Jelikož je téma robotizace tak aktuální, nachází se stále více a více agentur, které spravují jen a pouze roboty. I když je to z části neuvěřitelné, i roboti mají svou personální agenturu, která se o ně starají. Pokud tedy nemáte lidi, zaměstnejte robota, kterého vám personální agentura doporučí.

Myšlenka personální agentury pro roboty funguje na našem území zhruba dva měsíce. Nyní se nejen hledají vhodní roboti pro firmy, kteří o ně mají zájem, ale také funguje takzvaný pronájem robotů.

Proč volit robota do firmy?

Personální agentury pro roboty lákají klienty zejména tak, že jim říkají, že roboti neodpočívají, nepotřebují polední pauzu, vždy pracují za všech okolností. Nejsou nemocní, nepřemýšlí nad jinými věcmi, soustřeďují se jen a pouze na svou vlastní práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *