Proč vám byla zamítnuta žádost o půjčku, zjistěte to!
Finance

Proč vám byla zamítnuta žádost o půjčku

Je potřeba počítat s tím, že žádost o půjčku může dopadnout také negativně. Jinými slovy vám vaše žádost o půjčku bude zamítnuta. Pokud vás ovšem nenapadají žádné důvody, proč by tomu tak mělo být, rádi vás s několika důvody seznámíme. Většina lidí si myslí, že hlavním důvodem je zápis v registru, popřípadě pozdě zaplacená pokuta či finanční produkt. Ano, tento důvod je skutečně častou příčinou zamítnutí, ovšem těchto důvodů existuje hned několik.

Proč vám byla zamítnuta žádost o půjčku?

Jak jsme již uvedli, prvním důvodem je negativní zápis v registru. Ten můžete mít jak od bankovní, tak nebankovní společnosti. Dále pak od operátorů, policie apod. Nemyslete si, že se jedná pouze o finanční produkty. Dnes se do registru dlužníků můžete snadno dostat také díky opožděnému zaplacení pojištění, pokuty nebo mobilního tarifu. Pokud tedy chcete žádat o půjčku, měli byste být schopní si tyto věci pohlídat. V opačném případě si tím snižujete šanci na to, získat vámi vybraný finanční produkt.

Proč vám byla zamítnuta žádost o půjčku

Problémem může být také již dávno rozjeté exekuční řízení. To je ještě daleko horším případem, než jaký jste mohli vidět v odstavci výše. U exekuce jste nejenom v registru dlužníků, ale také v exekučním řízení, které je s vámi zahájeno. V takové situaci půjčku jednak nedostanete a jednak vám mohou být zabaveny cenné věci. Jestliže víte o této situaci, je na místě ji začít řešit. Určitě nedělejte mrtvého brouka, protože to vám stejně nepomůže.

Špatná pracovní smlouva nebo nedostačující příjem

Bankovní nebo nebankovní společnost vám může ale vaši žádost o půjčku odmítnout také z jiných důvodů. Mezi ty nejhlavnější patří například špatně sepsaná pracovní smlouva nebo nedostačující příjem. Pokud máte smlouvu uzavřenou na dobu určitou, pak jsou vaše šance nižší. Zvlášť ve chvíli, kdy žádáte o půjčku méně než půl roku před ukončením smlouvy. Bankovní instituce nemá jistotu toho, že vám bude smlouva prodloužená.

Na závěr bychom vás chtěli seznámit s nedostačujícím platem. I tento důvod je poněkud častý, kdy si lidé myslí, že se svým příjmem dosáhnou i na vyšší částky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *