Bankovní vs nebankovní půjčky aneb jak je na tom konkureční souboj
Půjčky

Bankovní vs nebankovní půjčky aneb jak je na tom konkureční souboj

Žadatelé o půjčky si kolikrát nevědí rady s tím, jestli se obrátit na bankovní nebo nebankovní společnost. Odpověď je přitom jednodušší, než si většina myslí. Záleží na tom, v jaké situaci se právě nacházíte. Pokud to i přes to nechápete, pak vám to rádi vysvětlíme v následujících odstavcích. Konkurenční boje se tady však rozhodně nezapřou. Vy se musíte dívat na to, jakou nabídku jste schopni u nich získat a pro jaký produkt se v konečném důsledku rozhodnete.

Jaká je vaše aktuální situace?

Jestliže stále přemýšlíte nad tím, koho oslovíte, položte si několik otázek, které vám s výběrem pomohou. Bankovní společnosti dokážou z větší části nabídnout lepší podmínky a nižší úrokovou sazbu. Ta ovšem není zadarmo, háček je v tom, že se téměř všechny bankovní společnosti dívají do vašich registrů. Jakmile máte nějaký problém, vaši žádost buď to zamítnou nebo přehodnotí. Pokud ji přehodnotí, pak se nejspíš nedočkáte nižšího úroku a jste na tom stejně, jako u nebankovní společnosti.

Bankovní vs nebankovní půjčky

U nebankovních společností můžete narazit i na ty, které registry příliš neřeší. Neznamená to však, že do nich nenahlédnou. V případě nějakého problému se s nimi dá však lépe domluvit. Počítat ale musíte naopak s tím, že úrokové sazby zde nedosahují takových čísel, jako u bankovních společností. To stejné platí i o délce samotného úvěru. Zatímco u bankovních společností si můžete vzít klasickou půjčku i na 10 let, tady počítejte nanejvýš se sedmi lety.

Shrnutí ve zkratce

Pro shrnutí vám tedy vypíšeme seznam výhod a nevýhod. U bankovních společností je to bezesporu vyřízení z pohodlí domova, nižší úroková sazba a delší doba splatnosti. Co se týče nevýhod, je potřeba doložit příjem a mít bez problémovou bonitu. Náročnější a delší schvalovací proces. U nebankovních společností je to přesný opak. Jednodušší schvalovací proces, avšak výměnou za to, že doba splatnosti půjčky je kratší a úrokové sazby bývají vyšší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *