Mýty o finančním trhu a půjčkách
Půjčky

Mýty o finančním trhu a půjčkách

V České republice má dluh téměř každý druhý obyvatel. Je to zapříčiněno tím, že podmínky bankovních i nebankovních společností jsou natolik nízké, že vám i ten nejnižší měsíční příjem stačí k tomu, abyste se mohli následně zadlužit. Kromě toho bankovní sektory lákají na relativně nízké úrokové sazby, a to jenom z toho důvodu, aby přilákali nové potenciální klienty.

Základy finančního trhu

Pokud vás vaše bankovní společnost nalákala na finanční produkt a vy jste poté zjistili, že jeho úroková sazba není na rozdíl od konkurence příliš nízká, nemusíte zoufat. Řešení se nabízí v podobě refinancování produktu. Finanční trh je obrovský a jestliže v něm budete umět chodit, můžete své úrokové sazby snížit o nemalá čísla. Konečná měsíční částka tak může být bezesporu i poloviční. V případě, že budete chtít měsíční splátku ponechat, můžete si například snížit dobu splatnosti. Finanční závazek tak splatíte daleko rychleji.

O financích a půjčkách kolují mýty

Jako v každém oboru i tady mezi lidmi kolují mýty. Ať už jdete půjčku refinancovat nebo vyřizovat novou, nemusíte při ní obíhat všechny bankovní nebo nebankovní společnosti. Dnes existuje spousta internetových srovnávačů, které vám během chvíle vyhodnotí nejvýhodnější finanční produkt dělaný přímo vám na míru. Kromě toho můžete sáhnout po zkušeném finančním poradci, který se problematikou bude zabývat za vás. Rozhodně nenavštěvujte pobočky jednotlivých bankovních společností. Je jich několik a při návštěvě poslední se mezitím mohou změnit podmínky první bankovní společnosti, kterou jste navštívili.

Mýty o financích

Důkladně si prostudujte bankovní produkty

Pokud nechcete svůj čas investovat do hledání nejvýhodnější půjčky a vymlouváte se na to, že jsou všude úrokové sazby stejné, pak se velice mýlíte. Úrokové sazby bankovních společností jsou neustále v pohybu a už zítra může některá z firem poslat do světa slušnou nabídku. Věnujte tomu čas a najděte si půjčku, která vás nestáhne z kůže. Zaměřit se musíte převážně na RPSN neboli roční procentuální sazbu nákladů.

Vyřídit novou půjčku můžete z pohodlí domova

Říkáte si, že vyřízení nové půjčky nebo refinancování je příliš složitý proces, na který byste si měli vzít dovolenou? Opět jste na omylu. Vyřídit půjčku nebylo nikdy jednodušší a stačí vám k tomu pár minut a počítač s internetem. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *