Je třeba se pojistit, když jedeme do ciziny jen “na otočku”?
Lifestyle

Je třeba se pojistit, když jedeme do ciziny jen “na otočku”?

Pojistit se v době, kdy cestujeme do zahraničí, je krok, který bychom rozhodně neměli přeskočit. Důvodem je to, že se i během krátkodobé cesty do zahraničí může toho mnoho stát. A pojištění může zmírnit následné důsledky nehod a podobných nepříjemností. Bohužel mnozí lidé podceňují fakt, že se musí pojistit. A tak vyráží do ciziny s rizikem. Je to velká škoda, že si neudělají chvilku času na to, aby vložili pár stovek korun do pojistky, které budou v případě nehody líbat pomyslné ruce i nohy. Nabízí se otázka, jestli je dobré investovat do pojištění i tehdy, kdy jedete do ciziny třeba jen na jeden jediný den či takzvaně “na otočku”.

Pojištění se vyplatí vzít si i na krátkodobé cesty

I v případě, že jedete do ciziny jen na jeden jediný den, doporučujeme si pojištění zařídit. Dnes to není nic, co byste nesjednali online a které by vás nestálo pár stovek či desítek korun. Zejména za jednodenní pojištění takřka nic nezaplatíte, ale budete pojištění v případě, že se něco stane. Ne nadarmo se říká, že náhoda je blbec. Navíc nezodpovědných lidí a řidičů je dnes na světě hromada, nemusí se vám stát něco vaší vinnou, ale vinnou někoho jiného.

Udělejte si proto čas a před odjezdem si pojištění sjednejte, vyplatí se to a budete za to vděční.

Co všechno se může během jednoho dne v cizině stát?

Abyste si byli jisti tím, že se vyplatí vzít si i jednodenní pojištění, vypíchneme několik nepříjemností, které se mohou během jednodenního pobytu v cizině stát. Klasické nehody na silnicích se konají dnes

i denně, v mnoha případech potřebujete lékařskou pomoc, kterou ostatně můžete potřebovat i ve chvíli, kdy se vám neudělá dobře. Díky pojištění bude ošetření v zahraničních nemocnicích daleko levnější, než jaké by bylo v případě, že byste pojištění neměli.

V případě pojištění pojišťovna uhradí naprosto všechny náklady spojené s léčbou úrazů a dalších souvisejících věcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *