Změňte několik návyků v práci a pomozte tak svému zdraví
Práce

Změňte několik návyků v práci a pomozte tak svému zdraví

Ze statistik vyplývá, že v práci trávíme až třetinu svého života. Někteří mají práci, do které chodí rádi a s úsměvem na rtech, jiní se nepyšní zaměstnáním, které by je bavilo nebo naplňovalo. Ať už ale chodíte do jakéhokoli zaměstnání, měli byste v první řadě myslet na své zdraví a nedělat takovou práci, která vám zdraví jen ruinuje. V případě náročné práce byste měli udržet si jakýsi režim, díky kterému bude zdraví připraveno na různé výkyvy v zaměstnání. Poradíme vám, jaké zvyky je třeba si osvojit, abyste nebyli v zaměstnání připravováni o energii, ale naopak abyste i během práce své zdraví posilovali.  

Jednou za hodinu se rozhýbejte 

Tedy alespoň jednou za hodinu se rozhýbejte. Důvodem je to, že během dlouhé nečinnosti tělo zakrňuje a zbytečně se unavuje. Rozhýbávat se musí hlavně ti, kteří mají sedavé zaměstnání a kteří jsou nuceni sedět i několik dlouhých hodin v kuse. I kdybyste měli udělat pár kroků, je to pořád lepší, než kdybyste v kuse seděli dlouhé hodiny.  

Drobným pohybem podpoříte proudění krve v těle, vyhnete se otékání nohou a taky se ve vás rozproudí energie.  

Dostatečně pijte 

Věděli jste, že dlouhým sezením přicházíte o svalovou hmotu? Tomu lze předcházet, a to tak, že budete dostatečně pít. V případě, že dostatečně pijete, předcházíte nevolnostem a také bolestem hlavy, které často donutí člověka ukončit práci dříve, než měl v plánu. Upozorňujeme ale na to, že pití čisté vody tělu prospívá, neznamená to, že si musíte letět pro šálek horké kávy, když musíte teda dodržovat pitný režim.  

Nejezte smažená jídla 

Vyhnout byste se měli zejména konzumaci smažených jídel, který jsou jen těžké do žaludku a která jen zavírají člověku oči z únavy. Navíc když budete vynechávat smažená jídla, vyhnete se pocitu nafouknutého břicha. A mimo jiné budete předcházet i různým zdravotním komplikacím a problémům. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *